Mahmoud Ahmadinejad apără separatiştii europeni, la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a apărat, vineri, la New York separatiştii europeni, considerând că galezii, bascii şi corsicanii sunt victime ale "discriminării" din partea guvernelor occidentale şi a Consiliul de Securitate al ONU, relatează AFP.

La o zi de la discursul său în Adunarea Generală a ONU, boicotată de occidentali, Ahmadinejad a susţinut o conferinţă de presă în cursul căreia el a declarat că aceleaşi ţări occidentale şi-au demonstrat incapacitatea de a gestiona "crizele sociale, economice şi financiare".

El a criticat şi Consiliul de Securitate al ONU care a susţinut independenţa Sudanului de Sud, dar refuză, potrivit lui, să se exprime în privinţa separatiştilor europeni.

Evocând rezerve de petrol din Sudanul de Sud, preşedintele iranian a apreciat că Guvernele occidentale au "susţinut cu mare uşurinţă referendumul privind divizarea poporului sudanez, argumentând că aici este vorba despre dreptul popoarelor".

"Dar de foarte mulţi ani, irlandezii se luptă, scoţienii se luptă, galezii se luptă, corsicanii în Franţa, mişcarea bascilor în Spania", a declarat el.

Totuşi, a continuat el, nici Consiliul de Securitate, nici guvernele occidentale "nu autorizează pronunţarea cuvântului referendum în ceea ce priveşte regiunile pe care le-am menţionat. Există, prin urmare, o discriminare foarte clară aici".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite