Magnat chinez cu insulă în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hu Bin, director al companiei Shanghai Zhongzhou International Holding Group, a cumpărat 40.000 de mp din "The World" Un important om de afaceri chinez a cumpărat o insulă artificială în

Hu Bin, director al companiei Shanghai Zhongzhou International Holding Group, a cumpărat 40.000 de mp din "The World"

Un important om de afaceri chinez a cumpărat o insulă artificială în Dubai, pentru care a plătit suma de 28 milioane de dolari. Insula poartă numele Shanghai şi face parte din complexul "The World", care cuprinde 300 de insule ce configurează harta lumii.

Proprietarul, Hu Bin, este hotărât să mai cheltuiască între 1,2 şi 1,5 miliarde de yuani în viitorii trei ani pentru a construi hoteluri şi vile şi să-şi transforme noua proprietate într-o staţiune turistică.

Magnatul Hu Bin, director şi promotor al Shanghai Zhongzhou International Holding Group, vrea ca pe insula lui, de 40.000 de metri pătraţi, să construiască în primul rând canale şi clădiri care să contribuie la crearea unui aspect similar cu zone de marcă din oraşul Shanghai din China. Nu vor lipsi Râul Huangpu - creat artificial - şi cartierele financiare Bund şi Lujiazui.

Pentru a sărbători evenimentul, omul de afaceri chinez a făcut o vizită, în această săptămână, pe insula pe care abia a achiziţionat-o, unde a înfipt în pământ steagul ţării sale. De asemenea, Bin Hu a adus cu el pământ de la Shanghai pe care l-a împrăştiat pe insulă.

Mulţi oameni de afaceri chinezi intenţionează să investească bani în proprietăţi din străinătate. În luna mai, un om de afaceri din provincia Henan a plătit un miliard de yuani (133 milioane de dolari), pentru a cumpăra un aeroport în Germania.

"The World" este un arhipelag de 300 de insule create de UAE, Nakheel, care privite din avion arată precum globul pământesc. Acest nou simbol al Dubaiului se aşteaptă să devină în viitor un centru mondial al turismului şi una dintre cele mai dorite destinaţii de pe planetă. Complexul va avea lungimea de nouă kilometri şi lăţimea de şase kilometri, fiind înconjurat de un dig.

Clienţi celebri pentru insule artificiale

Construcţia complexului "The World" a început în 2003 şi se preconizează că va fi încheiată în 2008. Mulţi oameni cu bani s-au arătat deja interesaţi în achiziţionarea unora dintre insule. Cântăreţul Rod Stewart intenţionează să cumpere insula corespunzătoare Marii Britanii, pentru suma de 33,4 milioane dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite