Maghiarii s-au înghesuit să ceară dubla cetăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni a fost prima zi în care maghiarii din România au putut să depună documentele pentru redobândirea cetăţeniei ungare. Numai în această primă zi, informează agenţia MTI, citată de cotidianul „Magyar Nemzet“, la Consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc au fost depuse 1.000 de cereri.

Consulul Gyorgy Balogh a declarat că interesul a fost extraordinar, telefoanele au sunat neîncetat, de aceea Consulatul şi-a prelungit programul de lucru. Programările solicitate se referă la familii întregi, situaţie agreată de Consulat deoarece documentele bunicilor pot fi folosite mai eficient.
Printre solicitanţi se află şi persoane foarte bătrâne care, afirmă consulul, speră să-şi recapete cetăţenia ungară, de multă vreme pierdută.

Primii care s-au înregistrat la Consulatul general de la Miercurea Ciuc au fost liderii Consiliilor judeţene Harghita, Covasna şi Mureş. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului judeţean Harghita, s-au programat pentru a depune documentele preşedintele Consiliului judeţean Mureş, Edit Emoke Lokodi, preşedintele Consiliului judeţean Covasna, Sandor Tamas, cel al judeţului Harghita, Csaba Borboly, precum şi

Arpad Antal, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, şi Robert Raduly, primarul oraşului Miercurea Ciuc.Deoarece anunţul privind începerea procedurilor de înscriere a fost publicat mai târziu în presa locală, la Consulatul general din Cluj nu s-au înscris decât 50 de persoane, iar la Bucureşti- numai două.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite