Maghiarii din partidul Jobbik nu se vor prieteni cu românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele partidului naționalist maghiar Jobbik, Vona Gábor, și specialistul în politică Jobbik, Szávay István, critică guvernul Ungariei pentru că afirmă despre români că sunt prietenii magharilor.

Szávay a criticat Guvernul Orban pentru că, în declarații, acesta vorbește despre români ca despre "prietenii" maghiarilor.

"Românii nu sunt prietenii noștri, ei sunt adversarii noștri pe planul politicii naționale si pe planul strategiei nationale", a afirmat Szávay, citat de Newsin.

El a amintit si de deputatul UDMR Korodi Attila, care a declarat că nu va onora invitația la Tabăra Tineretului Maghiar Ardelean. "Korodi ori nu este bine informat, ori este laș, pentru că nu a avut curajul să vină aici și să dea socoteală ascultătorilor despre Roșia Montana", a spus reprezentantul Jobbik.

Deputatul UDMR Korodi Attila a refuzat să vină la Tabăra Tineretului Maghiar Ardelean și să vorbească despre cazul Roșia Montana. Korodi a declarat că un politician care luptă pentru drepturile minorităților, "un om al toleranței și al diversității", nu poate participa la o manifestare la care este prezent și partidul naționalist Jobbik.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite