Madridul, invadat de oi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 1.000 de oi au "cucerit" ieri centrul capitalei spaniole, Madrid. Scopul acţiunii este revendicarea "protecţiei păşunilor şi a mediului rural" şi continuarea unei tradiţii ajunsă la

Circa 1.000 de oi au "cucerit" ieri centrul capitalei spaniole, Madrid. Scopul acţiunii este revendicarea "protecţiei păşunilor şi a mediului rural" şi continuarea unei tradiţii ajunsă la a paisprezecea ediţie. Păstorii au mânat turmele de oi din rase autohtone de la Casa de Campo la Plaza Cibeles, trecând prin centrul metropolei, în cadrul Sărbătorii Transhumanţei (Fiesta de la Transhumancia).

Anul acesta, sărbătoarea coincide cu Summitul Mondial al Păstorilor Nomazi. Circa 150 de reprezentanţi din întreaga lume participă la Summitul Mondial al Păstorilor Nomazi şi al Transhumanţei, desfăşurat între 8 şi 16 septembrie, în localitatea spaniolă La Granja de San Ildefonso.

Ieri, începând de la ora 9.00 (ora locală), ei au mers la Madrid pentru a asista la "marşul de transhumanţă", în cadrul căruia turme de oi traversează străzile Madridului. Este vorba de o sărbătoare tradiţională a transhumanţei, care a fost introdusă în urmă cu 14 ani. De atunci, aceasta se desfăşoară în fiecare toamnă în capitala Spaniei. Animalele au fost mânate pe străzile madrilene, de la Casa de Campo până la Plaza Cibeles. S-au făcut opriri pentru citirea unui manifest ecologist.

29 de linii de autobuz, afectate

În declaraţiile făcute pentru postul de televiziune Europa Press Television, Francisco Rodriguez, unul dintre crescătorii de oi participant la Sărbătoarea Transhumanţei, a declarat că a trecut cu oile pe Calle Mayor (Strada Mare), deoarece "în zonă a fost o păşune timp de secole". El şi-a arătat satisfacţia de a putea trece cu oile pe străzile Madridului, pentru a arăta că este posibilă convieţuirea tradiţiei cu modernitatea. Trecerea oilor prin metropolă a afectat traseele a 29 de linii de autobuz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite