Maddie McCann: Crima secolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător portughez începe examinarea dosarului fetiţei britanice dispărute Lumea întreagă se află în stare de şoc după ce părinţii fetiţei britanice, Maddie McCann, au fost

Un judecător portughez începe examinarea dosarului fetiţei britanice dispărute

Lumea întreagă se află în stare de şoc după ce părinţii fetiţei britanice, Maddie McCann, au fost declaraţi suspecţi în mod oficial. Parchetul portughez a transmis marţi, unui judecător de instrucţie, dosarul privitor la părinţii micuţei Madeleine, care a dispărut în urmă cu patru luni în sudul Portugaliei. Noi probe incriminatorii la adresa părinţilor au ieşit la iveală.

Un judecător va stabili dacă părinţii fetiţei dispărute, Kate şi Gerry McCann, vor compărea în faţa instanţei în Portugalia. Cuplul britanic a primit recent permisiunea de a se întoarce în Marea Britanie. "Cazul a fost încredinţat unui judecător de instrucţie ce va lua hotărârea la momentul oportun", a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului din Portimao.

Nu s-a dat niciun detaliu asupra acuzaţiilor reţinute împotriva părinţilor copilei, care sunt declaraţi, oficial, suspecţi în cadrul anchetei. Cuplul, care neagă orice implicare în caz, a luat cina în apropierea apartamentului închiriat în Algarve, în seara în care fiica cea mare, în vârstă de patru ani, a dispărut. Judecătorul portughez are la dispoziţie zece zile să studieze dosarul de 1.000 de pagini şi probele privitoare la părinţii Madeleinei.

Procurorul general spune că operaţiunea poliţiei nu s-a încheiat şi a arătat că s-ar putea impune condiţii de cauţiune asupra suspecţilor. Surse din poliţie au spus presei portugheze că a fost găsită "o mare cantitate din părul" Madeleinei McCann în portbagajul maşinii închiriate de părinţi, la 25 de zile după dispariţia ei. Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că a fost acolo prezentă şi fetiţa, ceea ce ar putea ajuta în a stabili dacă era vie sau moartă la acea vreme.

Procurorul de caz a cerut un "obiect misterios" de la părinţi. Nu se ştie încă despre ce e vorba, dar se fac speculaţii că ar putea fi agenda mamei, Kate McCann, sau o jucărie a Madeleinei. Poliţia mai intenţionează să supună analizelor şi alte jucării ale fetiţei. Printre acestea se află şi jucăria ei favorită, Cuddle Cat, care a fost văzută aproape mereu în mâinile mamei, după dispariţia copilei. Un fluid organic, care în proporţie de 88% aparţine Madeleinei, a fost de asemenea descoperit în maşina închiriată de soţii McCann. Se aşteaptă ca decizia care va stabili dacă părinţii vor fi puşi sub acuzare să apară nu peste foarte mult timp.

Caz de notorietate mondială

De luni de zile, cazul Maddie este nelipsit din presa din întreaga lume. Se crede că există unele motive care fac să fie atât de emoţionant, după aprecierea analiştilor media. În primul rând, calităţile fotogenice şi telegenice ale protagoniştilor. Fetiţa era drăguţă şi provine din "upper middle class".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite