Măcel într-un mall din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şase oameni au murit şi alţi 16 au fost răniţi într-un atac armat comis, ieri, într-un centru comercial din Alphen aan den Rijn, situat în vestul Olandei.

Autorul măcelului, un tânăr în vârstă de 20 de ani, s-a sinucis. Bas Eenhoorn, primarul localităţii, a precizat că numărul morţilor ar putea creşte pentru că patru dintre răniţi sunt în stare foarte gravă.

„A tras ca un nebun"

„Un bărbat care avea o armă automată a deschis focul asupra mulţimii, la întâmplare", a explicat primarul, precizând că atacatorul a acţionat singur. „A tras ca un nebun. Am fugit să ne salvăm vieţile. Lumea a intrat în panică. Oamenii s-au călcat în picioare", a povestit o femeie care a adăugat că atacatorul mai avea asupra sa şi un pistol cu care s-a sinucis. Alţi martori ai tragediei spun că mallul „Ridderhof" este de obicei plin sâmbăta după-amiază, când numeroase „familii cu copii îşi fac cumpărăturile".

Locuitorii din Alphen aan den Rijn, aflat la 40 de kilometri de Amsterdam, s-au declarat şocaţi de cele întâmplate. ,,Cu greu ne vine să credem că oraşul nostru a cunoscut un asemenea măcel într-o zi atât de frumoasă", a spus primarul Eeenhoorn. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite