Mabrouka, vrăjitoarea care l-a făcut nevăzut pe Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Muammar Gaddafi a fost salvat de vrăjitoarea sa, Mabrouka, susţin foşti consilieri ai liderului libian, citaţi de „Bild".

Vrăjitoarea Mabrouka, fără de care dictatorul de la Tripoli nu lua nicio decizie, ar fi folosit de-a lungul anilor diverse tehnici voodoo pentru a afla care este momentul oportun ca Gaddafi să iasă din reşedinţa sa din capitală şi unde să doarmă şi ce oameni să intre în palat.

Vrăjitoarea Mabrouka (numele înseamnă descântec), care îl însoţea peste tot pe colonel şi îl sfătuia în toate chestiunile spirituale, este originară din Niger (vestul Africii), locul în care se vehiculează că s-ar ascunde acum Gaddafi.

Lux la Paris în numele regimului

Femeia ar fi făcut mai multe operaţii estetice şi un tratament de albire a pielii. Potrivit surselor citate de tabloidul german, Mabrouka călătorea frecvent la Paris, unde cheltuia o avere în hotelurile şi restaurantele de lux. Era renumită prin localurile din capitala franceză pentru obiceiul de a lăsa bacşiş o hârtie de 500 de euro.
Misiunea ei în Europa era să invite la masă politicieni influenţi, oameni de afaceri şi jurnalişti, pe care-i convingea de beneficiile unei prietenii cu regimul Gaddafi.

I-a pregătit fuga în Niger

Vrăjitoarea i-ar fi organizat colonelului libian exilul în ţara ei de origine, Niger sau în învecinata Burkina Faso. Un purtător de cuvânt al rebelilor libieni anunţa duminică intrarea în Niger a unui convoi libian cu 200 de vehicule, multe dintre ele militare, şi în care se bănuia că se află câteva sute mercenari tuaregi dar şi dictatorul, posibil şi unul dintre fiii săi. Ministrul de Externe din Niger, Mohamed Bazoum, a dezminţit ieri informaţiile privind sosirea unui convoi libian în ţara sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite