Angela Merkel: UE se confruntă cu una dintre cele mai dificile situaţii din istoria sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană se confruntă cu una din cele mai dificile experienţe economice din istoria sa. Avertizarea vine din partea cancelarului german, Angela Merkel, care a atras atenţia, în special, asupra situaţiei din Grecia şi Spania.

"Aceasta este una din cele mai dificile situaţii sau poate chiar cea mai dificilă prin care Uniunea Europeană a trecut vreodată. Datoria noastră este să găsim împreună o cale, astfel ca, în final, Europa să fie mai puternică", a declarat secretarul de stat al Germaniei, Angela Merkel.

Cancelarul de stat al Germaniei, Angela Merkel, a cerut guvernele statelor afectate cel mai mult să spună clar dacă vor să rămână în Europa unită. Ea a subliniat că în ciuda condiţiilor dificile impuse Greciei şi Spaniei, măsurile de austeritate nu au scopul de a provoca furie

"Ei trebuie să spună foarte clar, dacă vor să părăsească zona euro. Eu nu-mi doresc acest lucru. Eu cred în euro", a mai adăugat Merkel.

Săptămâna viitoare, Angela Merkel va efectua prima sa vizită în Grecia, de la izbucnirea crizei datoriilor în zona euro în 2009. Deplasarea vine într-un moment în care statul elen a ajuns în impas în negocierile cu creditorii internaţionali pentru deblocarea unui împrumut de 31,5 miliarde de euro.

Merkel se confruntă cu o puternică rezistenţă în cadrul coaliţiei sale de centru-dreapta privind un ajutor financiar suplimentar pentru Grecia. Cât priveşte Spania, autorităţile din această ţară nu au solicitat încă asistenţă financiară de la UE, însă discută condiţiile unui posibil plan de salvare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite