MAE a luat notă "cu neplăcută surprindere" de declaraţiile lui Viktor Orban privind referendumul din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul român al Afacerilor Externe informează că a luat notă, "cu neplăcută surprindere", de declaraţiile făcute sâmbătă la Băile Tuşnad de premierul Ungariei, Viktor Orban, privind referendumul de duminică, arătând că dezaprobă această "intervenţie în politica internă a ţării".

"MAE a luat notă, cu neplăcută surprindere, de declaraţiile făcute de primul ministru al Ungariei referitoare la evoluţiile interne din România şi dezaprobă folosirea prilejului oferit de vizite neoficiale pentru intervenţii în politica internă a ţării", a declarat, răspunzând unei solicitări a MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga.

Oficialul MAE a precizat că vizita înaltului demnitar ungar în România a făcut obiectul unei corespondenţe, pe canale diplomatice uzuale, între Ambasada Ungariei la Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul căreia s-a precizat că premierul Viktor Orban participă la activităţile unei şcoli de vară.

"Ministerul Afacerilor Externe, subliniind importanţa relaţiilor de bună-vecinătate şi de cooperare dintre România şi Ungaria, a transmis părţii ungare mesaje pentru evitarea unor declaraţii publice care să afecteze relaţiile dintre cele două ţări şi să ia în considerare contextul intern din România. Ca şi în cazul vizitelor anterioare ale demnitarilor maghiari în Transilvania, MAE a insistat să se recurgă la mecanismele şi canalele de cooperare existente, conform uzanţelor diplomatice, pentru transmiterea mesajelor care vizează relaţiile dintre cele două ţări", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", referitor la referendum, că le urează "românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite