Lupu discută şi cu foştii parteneri de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Ghimpu şi Vlad Filat - optimişti, iar Marian Lupu - precaut. Aşa au ieşit ieri din discuţii liderii celor trei partide politice, membre ale fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.

După aproape două săptămâni de la alegeri, liderul liberal, cel democrat şi cel liberal-democrat şi-au dat întâlnire ieri. Discuţiile au durat aproape trei ore, după care politicienii au declarat că dialogul ar putea servi drept un punct de pornire pentru negocieri. „Am discutat despre o guvernare în favoarea cetăţenilor, realizând obiectivul principal - integrarea europeană", a declarat preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu.

Democratul încă aşteaptă oferte

Marian Lupu a declarat că nici cu Partidul Comuniştilor şi nici cu colegii de Alianţă nu a semnat nimic, deşi la 7 decembrie Comitetul Central al Partidului Comunist a aprobat documente pentru o alianţă comună cu Partidul Democrat. Lupu a mai explicat că îşi va menţine promisiunea de la alegeri - că jocurile politice vor depinde de PD. „Noi menţinem acea linie de echilibru în cadrul dialogului", a spus Lupu, adăugând că va mai avea întâlniri cu Partidul Comunist. El a mai spus că întâlnirea cu membrii celorlalte două partide ar putea fi un punct de pornire pentru Alianţă. Lupu a completat, însă, pentru a-şi lăsa deschise opţiunile, "Diavolul se ascunde în detalii. E nevoie să discutăm detalii". „Întâlnirea în trei este un pas important în acest proces de negocieri. Nu va fi uşor, dar este necesar ", a spus Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite