Lupta hackerilor din Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nesfârşitul conflict din Orientul Mijlociu se adaptează vremurilor în care trăim. Războiul se dă acum pe internet. Arabii fundamentalişti au declarat ,,Cyber-jihadul“, iar israelienii îşi construiesc o apărare-beton împotriva „terorismului cu viruşi“.

Într-un articol intitulat „Ochi pentru ochi, bit pentru bit",  varianta contemporană a Legii talionului, jurnaliştii de la „Sueddeutsche Zeitung" amintesc că războiul cibernetic dintre israelieni şi islamiştii fundamentalişti l-a pornit un hacker saudit, ­care-şi spune „0xOmar".  În primele zile ale anului, el a dezvăluit datele a 20.000 de cărţi de credit israeliene.

Numele posesorului, numărul de înregistrare, codul de acces şi data la care expiră cardul...toate au fost postate pe internet. „0xOmar" i-a încurajat pe toţi piraţii netului care cred în islam să facă totul pentru a provoca pagube Israelului.

Israelul, pe mâinile celor mai buni

Săptămâna trecută, hackerii au „atacat" cu succes site-urile bursei din Tel Aviv şi au blocat pagina de web a companiei de aviaţie El Al. Atacurile cibernetice au vizat şi site-ul Agenţiei Antidrog a Israelului. Pe pagina de web a instituţiei au apărut imagini cu luptători palestinieni în faţa moscheei Al-Aksa din Ierusalim, pe care era scris în ivrit „Moarte Israelului".

Devenit eroul tinerilor fundamentalişti, „0xOmar" a adunat în jurul său un grup întreg de hacker propalestinieni care-şi spune „Nightmare" (Coşmar) şi care ameninţă guvernul de la Ierusalim că, dacă nu îşi cere iertare pentru „genocidul din Palestina", va avea de suferit. Un imam kuwaitian pe nume Tarek Mohammed al-Suwaidan a declarat şi el începutul „cyber-jihadul împotriva inamicului sionist". Israelul este însă pregătit pentru noua formă de război. Un grup ­care-şi spune IDF promite răzbunare isalmiştilor fundamentalişti.

I s-au alăturat alţi piraţi ai netului evrei care transmit: „Israel, nu te teme, eşti pe mâinile celor mai pricepuţi hackeri". Hackerul „Hannibal" a publicat datele a 30.000 de musulmani radicali, utilizatori de Facebook, colegul său de breaslă „Nuclear" a publicat pe net datele a 4.800 de cărţi de credit saudite, iar grupul IDF a lansat atacuri asupra paginilor de web a burselor din Riad şi Abu Dhabi. Oficialii de la Ierusalim condamnă atacurile „piraţilor" evrei care luptă pe cont propriu, însă au recrutat 300 de experţi în IT pentru departamentul „Cyber Task Force".

4.800 de cărţi de credit saudite au fost expuse pe internet de către un hacker israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite