Lumea arabă "atacată" pe calea undelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

France 24, BBC, Euronews, Deutsche Welle, postul american al-Hurra şi cel rus Russia al-Yaum sunt doar câteva dintre marile televiziuni din întreaga lume ce şi-au deschis recent servicii în

France 24, BBC, Euronews, Deutsche Welle, postul american al-Hurra şi cel rus Russia al-Yaum sunt doar câteva dintre marile televiziuni din întreaga lume ce şi-au deschis recent servicii în limba arabă, informează AFP. Din punct de vedere financiar, posturile nu au dat o lovitură pe termen scurt.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al BBC a anunţat că postul este "copleşit de reacţia publicului", la doar patru luni de la lansarea serviciului BBC Arabic Television. Agnes Levallois, directoare adjunctă a postului în limba arabă al France 24 susţine că "rezultatele din ţările din Magreb sunt "mulţumitoare".

În schimb, Orientul Mijlociu este dominat în continuare de al-Jazeera şi al-Arabiya. Politologul libanez, Joseph Bahout, consideră că cel mai important lucru nu este audienţa. "Bătălia se situează la nivelul politic şi al cotelor de piaţă. Aşa cum ai o ambasadă în lumea arabă, trebuie să ai şi o televiziune, face parte din arsenalul diplomatic", crede Bahout.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite