Luare de ostatici în centrul Londrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a luat, vineri, unul sau mai mulţi ostatici în centrul Londrei, transmite AFP, citând o sursă de poliţie.

UPDATE 18.11 Poliţia britanică l-a arestat pe bărbatul care ar fi luat patru ostatici într-o clădire în apropierea străzii Tottenham Court.

UPDATE 17.05 Poliţia britanică a trimis în centrul Londrei lunetişti, echipe de intervenţie şi negociatori, pentru a răspunde luării de ostatici.  Martorii spun că trei din cei patru ostatici au fost eliberaţi, şi o persoană se află în continuare lângă atacator.

Politia susţine că a aflat identitatea bărbatului şi a început să discute cu acesta. Este vorba despre Michael Green, un bărbat în vârstă de 50 de ani. Un negociator al poliţiei Metropolitane încearcă să-l convingă să dea drumul ostaticilor, scrie Fox News.

Bărbatul este nemulţumit că nu a primit o licenţă de transport şi a intrat în clădire spunând că nu mai are pentru ce trăi. Mai mult, sunt rapoarte potrivit cărora omul ar fi instabil psihic. Incidentul nu are legatura cu terorismul.

Poliţia a închis circulaţia pe Tottenham Court Road, una dintre cele mai mari artere ale Londrei.

Potrivit Scotland Yard, poliţia a fost chemată la locul incidentului la ora 11.59 (locală şi GMT), după ce bărbatul a aruncat „obiecte pe fereastra etajului al 5-lea al unui imobil“.

Poliţia a trimis un negociator la faţa locului, însă nu tratează incidentul ca un act de terorism.

Scotland Yard a refuzat să precizeze dacă bărbatul este înarmat, aşa cum indică mai multe media. Potrivit acestora, el ar avea mai multe butelii cu gaz asupra lui.

Site-ul publicaţiei „Huffington Post“, ale cărei birouri se află aproape de locul incidentului, a scris că bărbatul a luat patru ostatici în sediul unei firme de transport.

Ce povesteşte o martoră

Ferestrele unui birou de la etajul cinci al clădirii au fost sparte şi au fost aruncate pe geam computere şi hârtii.

Un martor a declarat, potrivit "The Telegraph", că omul se numeşte Michael Green şi că a intrat în biroul unei firme de logistică - Advantage - care care oferă cursuri de training. Femeia spune că Green a ameninţat că se va arunca în aer, apoi a luat patru ostatici, inclusiv pe directorul companiei. O femeie dintre ostatici s-a rugat să o lase în viaţă, susţinând că este însărcinată. Potrivit anumitor informaţii, Green ar fi picat testele de la training de trei ori. Acum, a năvălit în birourile companiei pentru a-şi cere banii înapoi.

Abby Baafi, de 27 de ani, şefa operaţiunilor de training ale companiei, a descris incidentul. Bărbatul a intrat în birou şi a luat patru ostatici. "Eram în birou şi cineva a intrat. L-am întrebat cum îl cheamă şi a spus că se numeşte Michael Green. L-am recunoscut imediat pentru că ne-a fost client şi nu e tocmai normal normal la cap", spune Baafi. "A apărut pur şi simplu, având cu el o mulţime de cilindri cu benzină. A ameninţat că aruncă în aer biroul. Ne-a spus că nu îi pasă de viaţa lui, că nu-i mai pasă de nimic, că va arunca în aer pe toată lumea. Încerca să mă găsească pe mine. I-am spus că nu mă numesc Abby, că sunt însărcinată în luna a treia aşa că să mă lase să plec."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite