Londra: protestatarii musulmani au dat foc steagului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de proteste antiamericane declanșat de un film obscur antiislam realizat în SUA și postat pe YouTube depășește granițele Orientului Mijlociu, ajungând chiar și în capitalele europene.

Circa 150 de protestatari s-au strâns în fața ambasadei americane din Londra și au dat foc unui steag american strigând: „Să ardă SUA!" Ulterior au dat foc și unui steag israelian. De asemenea ei au cerut la legea Sharia să fie impusă în Marea Britanie.

Între timp revoltele arabilor au cuprins un număr mare de țări, din Maroc, în vestul Africii până în Bangladesh (în sudul Asiei).

Valul de ură a fost provocat de un film numit „Inocența musulmanilor" care a fost criticat pentru faptul că ridiculizează religia islamică și îl înfățișează pe profetul Muhamad drept nebun și afemeiat. Filmul a fost produs, se pare de un creștin copt care locuiețște în California, cu fonduri strânse de la evanghelicii radicali americani și de la creștinii copți din Egipt.

Trei morți în Yemen și unul în Liban

În Orientul Mijlociu, numărul morților și răniților a crescut. În orașul Tripoli, din nordul Libanului, poliția a tras în protestatari, omorând un om, după ce mulțimea de protestatari a dat foc unui restaurant KFC. Alte 27 de persoane au fost rănite în haosul care a urmat. Au existat temeri pentru securitatea Papei Benedict, care a sosit ieri în capitala libaneză Beirut, pentru o vizită de trei zile.

În capitala Yemenului, Sanaa, 2000 de protestatari au pornit către ambasada americană, fiind opriți însă de poliție care a deschis focul.

În capitala tunisiană, Tunis, mai multe mii de protestatari au aruncat cu pietre în ambasada americană și au dat foc la mașini înainte de a fi alungați cu gaze lacrimogene și cu focuri de armă. Trei oameni au fost uciși.

Și la Damasc, în Siria , 200 de persoane au demonstrat în fața ambasadei americane, deși aceasta este abandonată din febriarie din cauza războiului civil din această țară. La Teheran (Iran), Bagdad (Irak) Jalalabad (Afganistan), Istambul (Turcia), în mai multe orașe din Pakistan, în Bahrain, protestatarii s-au limitat la a striga lozinci antiamericane și a arde steaguri americane și israeliene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite