Locuitorii unui oraş din Rusia, obligaţi să se izoleze în casele lor în timpul vizitei lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Cerepoveţ le-a interzis locuitorilor din acest oraş din nord-vestul Rusiei „să se apropie de ferestre sau să iasă pe balcoane", luni, în timpul unei vizite a premierului Vladimir Putin, potrivit unui site de ştiri regional, relatează AFP.

„Un oficial de rang înalt al statului ajunge la Cerepoveţ. Din acest motiv, este interzis să ieşiţi pe balcoane sau să vă apropiaţi de ferestre, precum şi să folosiţi aparate de fotografiat, camere video sau aparate optice", precizau afişele semnate de poliţia locală, potrivit unei fotografii publicate de site-ul fontanka.ru.

Putin a mers în Cerepoveţ luni pentru a participa la o conferinţă a partidului Rusia Unită pe care îl prezidează.

„Nerespectarea interdicţiei poate antrena situaţii neprevăzute, iar responsabilitatea va reveni persoanei care o va încălca", subliniază textul.
Poliţia Cerepoveţ, contactată de AFP, a refuzat orice comentariu.

Regulile de securitate sunt în mod tradiţional foarte stricte în cazul deplasărilor oficialilor ruşi. Poliţia blochează astfel în mod regulat circulaţia timp de zeci de minute pe una dintre arterele principale din Moscova pentru a permite trecerea coloanei prezidenţiale sau a celei a lui Putin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite