Locuinţe evacuate în nordul Texasului, din cauza unui incendiu de vegetaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 125 de locuinţe au fost evacuate din cauza unui incendiu care afectează zonele cu vegetaţie uscată din nordul Texasului, după ce acesta a scăpat de sub control şi a distrus aproximativ 30 de structuri, a anunţat un oficial din cadrul Serviciului Forestier al statului, citat de CNN.

Controlarea incendiului a fost aproape imposibilă, a declarat John Nichols, din cadrul Serviciului Forestier al statului Texas. „Mai sunt multe de făcut, sunt ameninţate multe lucruri, iar echipele de intervenţie fac tot ceea ce pot pentru protejarea structurilor", a spus el. Nichols a anunţat că au fost evacuate 125 de locuinţe, unele persoane fiind transportate cu feribotul peste Lacul Possum Kingdom.

Imagini cu incendiile din Texas

Incendiul a afectat mii de kilometri pătraţi de terenuri cu vegetaţie din comitatul Pincto Alto, la aproximativ 80 de kilometri vest de zona Dallas-Fort Worth. O suprafaţă de peste 30 de kilometri pătraţi a ars complet, a precizat Nichols, adăugând că un bilanţ oficial urmează să fie prezentat ulterior. Eforturile echipelor de pompieri urmau să fie suplimentate, miercuri, cu avioane de intervenţie pentru incendii, a mai anunţat oficialul.

Cele mai puternice incendii din istorie

Cauza incendiului nu era clară, imediat. Statul Texas se confruntă în prezent cu cele mai puternice incendii din istoria sa, potrivit unor oficiali. Din noiembrie, când au început să apară, şi până în prezent, incendiile au distrus 14.163 de kilometri pătraţi de terenuri cu vegetaţie. Vremea caldă şi uscată şi lipsa ploilor au favorizat extinderea rapidă a incendiilor.

„Nu cred că am mai văzut ceva atât de rău altundeva. Mergi prin curtea cuiva şi simţi cum îţi trosneşte iarba sub picioare, de uscată ce este. Este o situaţie foarte-foarte dură", a declarat Nichols. Texasul este cel mai afectat din regiunea în care se înregistrează o secetă severă, care se întinde din Arizona până pe Coasta de Est. Peste 90 la sută din suprafaţa statului este afectată de condiţii de secetă „extremă" sau „excepţională", potrivit U.S. Drought Monitor, din cadrul Universităţii din Nebraska, la Lincoln.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite