Livrarea de paşapoarte româneşti cetăţenilor ucraineni este "un act neprietenos", afirmă Kievul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţiile dintre Ucraina şi România s-au îmbunătăţit în ultimii ani, dar mai există unele dispute, cum este cea privind livrarea de paşapoarte româneşti cetăţenilor ucraineni, "un act neprietenos", a declarat un oficial de la Kiev, citat de postul naţional de radio NRCU în pagina online.

Potrivit lui Oleg Voloşin, directorul Departamentului de informare din Ministerul ucrainean de Externe, în relaţiile dintre Bucureşti şi Kiev există o serie de neînţelegeri, în special din cauza livrării de paşapoarte româneşti în Ucraina, ţară care, potrivit Constituţiei, nu admite dubla cetăţenie.

"Le-am explicat în mod repetat colegilor noştri români că distribuirea de paşapoarte româneşti în regiunile de frontieră este un act neprietenos", a subliniat Voloşin.

El a precizat că Ucraina nu le interzice cetăţenilor săi să opteze pentru cetăţenia română, dacă doresc acest lucru. Însă, conform procedurilor, este necesară în prealabil renunţarea la cetăţenia ucraineană. "Este o problemă de securitate naţională", a afirmat acesta.

Voloşin a mai declarat că autorităţile ucrainene fac tot posibilul pentru a ţine sub control problema dublei cetăţenii în regiunile de frontieră. Conform oficialului, negocierile pe această temă cu România înregistrează progrese.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite