Linia aeriană a Vaticanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştie că Vaticanul are propriul său birou de poştă şi chiar o competiţie fotbalistică. Mai nou, va avea şi o linie aeriană. Aceasta va fi instituită începând din această lună,

Se ştie că Vaticanul are propriul său birou de poştă şi chiar o competiţie fotbalistică. Mai nou, va avea şi o linie aeriană. Aceasta va fi instituită începând din această lună, odată cu lansarea primelor zboruri charter de la Roma la Lourdes.

Vor urma şi alte destinaţii religioase, cum ar fi Fatima, din Portugalia, Madonna de Guadalupe, din Mexic. "Noua iniţiativă este ecoul cererilor din ce în ce mai numeroase ale pelerinilor de a vizita mai multe lăcaşuri religioase", a spus părintele Cesare Atuire de la Biroul de Pelerinaj al Vaticanului, Opera Romana Pellegrinaggi, citat de ziarul italian "La Repubblica". El a adăugat că, datorită celor opt milioane de vizitatori pe an, Lourdes va fi prima destinaţie. Zborurile vor fi realizate graţie unui acord cu compania italiană de zboruri charter, Mistral, ale cărei culori - alb şi galben - coincid cu cele ale Vaticanului.

Locurile din avion vor purta logo-ul "Căutând faţa Ta, Doamne". Pe lângă personalul însoţitor de bord obişnuit, vor mai exista ghizi religioşi. La zborul inaugural va participa cardinalul Camillo Ruini. Mistral a fost lansată de bine-cunoscutul actor de comedie Bud Spencer. Pe timp de noapte, avioanele care vor zbura pe rutele de pelerinaj vor avea scaunele înlocuite cu saci de corespondenţă.

Nu se va urmări asigurarea unor condiţii de lux, pentru ca preţul să fie accesibil pelerinilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite