Ligre, hibrid între un leu şi o tigroaică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina zoologică "Arche Noah" (Arca lui Noe) din micul orăşel Groemitz, de pe coasta Mării Baltice (din apropiere de Luebeck), Germania, a realizat o premieră absolută. Este vorba de o

Grădina zoologică "Arche Noah" (Arca lui Noe) din micul orăşel Groemitz, de pe coasta Mării Baltice (din apropiere de Luebeck), Germania, a realizat o premieră absolută. Este vorba de o încrucişare dintre un leu şi o tigroaică. Rezultatul, un hibrid cu aspect de leu şi dungi de tigru, a fost numit "ligre" (de la lion şi tigre, care în limba engleză înseamnă leu, respectiv tigru). La fel ca mama sa, dar spre deosebire de tată, "ligrului" îi place să înoate. "Ligre" are coamă leonină, moştenire de la tatăl leu.

La vârsta adultă, el a ajuns să măsoare trei metri, mai mult decât ambii părinţi. Membrele şi coada sunt, însă, mai scurte decât ale acestora. Specialiştii cred că, la bătrâneţe, astfel de hibrizi pot avea dificultăţi în a-şi susţine greutatea. Trebuie precizat că s-au făcut încrucişări - în mai multe locuri din lume - şi între un tigru mascul şi o leoaică. Hibridul rezultat este supranumit "tigron", sau "tigral". În timp ce un "ligre" este mai mare decât părinţii, "tigronul" atinge dimensiuni mai mici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite