Liderul Frontului de Stânga din Rusia, Serghei Udalţov, anchetat pentru pregătirea de tulburări masive la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul de anchetă rus a anunţat miercuri că a deschis o anchetă împotriva mai multor opozanţi, între care liderul Frontului de Stânga Serghei Udalţov, după difuzarea unui documentar televizat care afirmă că acesta din urmă intenţionează să înlăture Guvernul, relatează AFP.

Ancheta a fost deschisă pentru "pregătire în vederea organizării de tulburări masive", a precizat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin, într-un comunicat.

"Percheziţiile se desfăşoară în prezent la domiciliul persoanelor implicate în acest caz", a adăugat el.
"Ancheta a fost deschisă după verificarea acuzaţiilor privind pregătirea unor tulburări masive la Moscova şi în alte regiuni ruse, formulate în filmul Anatomia unei manifestaţii 2", a declarat el.

Comitetul de anchetă a efectuat cercetări cu privire la imaginile difuzate de postul de televiziune proguvernamental NTV, care a difuzat documentarul, şi subliniază că "nu a fost găsit niciun element de montaj".

"S-a stabilit că vocea subiectului, filmat cu camera ascunsă (...) este cea a lui Udalţov", a subliniat ea.
Ancheta vizează alţi doi opozanţi, Konstantin Lebedev şi Leonid Razvozjaev, precum şi alte persoane, potrivit comunicatului.

"Anchetatorii vor verifica, de asemenea, informaţiile privind pregătirea unor acte teroriste pe teritoriul rus", a adăugat el.

Documentarul afirmă că Udalţov primeşte ordine şi fonduri de la un bancher în exil, Andrei Borodin, şi de la un deputat georgian.

Potrivit acestui documentar, care este continuarea unui prim film produs şi distribuit de NTV, opozantul intenţionează să răstoarne Guvernul şi vrea să ceară ajutorul militanţilor ceceni pentru a organiza un atentat.
Udalţov a calificat filmul drept "delirul unui nebun".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite