VIDEO Liderul "Cămăşilor Roşii" împuşcat / Armata thailandeză neagă orice implicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata thailandeză nu a avut nimic de-a face cu împuşcarea liderului opoziţiei, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al armatei, relatează CNN. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 11 rănite în capitala thailandeză, în confruntările izbucnite între armată şi manifestanţi, ca urmare a împuşcării şefului grupului "Cămaşilor Roşii".

Incidentul de joi se află sunt investigaţie, a asigurat Col. Sansern Kaewkumnerd, purtător de cuvânt al armatei din Thailanda.

Generalul Khattiya Sawasdipol, în vârstă de 59 de ani, ofiţer suspendat, responsabil pentru baricadele Cămăşilor Roşii din capitala tailandeză, a fost împuşcat în timpul unui interviu pentru publicaţia americană New York Times.

Bangkok s-a transformat într-un câmp de luptă între "Cămăşile Roşii", susţinătorii fostului premier aflat în exil, şi autorităţi. Înregitrările video arată o persoană decedată întinsă pe jos.

Focuri de armă sporadice puteau fi auzite pe străzile capitalei thailandeze.

Reporterul International Herlad Tribune Tom Fuller a declarat pentru CNN că se afla printre cei care îl intervievau pe generalul thailandez - cunoscut sub numele de Seh Daeng sau Comandantul Roşu - când a fost împuşcat.

"Cămăşile Roşii", care ocupă cartierul Rajprasong de la 12 martie, au promis că nu vor abandona protestele până când guvernul nu va demisiona şi nu vor fi convocate alegeri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite