Liderul transnistrean Igor Smirnov susţine că este victima presiunilor de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul transnistrean Igor Smirnov a denunţat presiunile exercitate asupra sa de Kremlin, afirmând că "unele forțe" de la Moscova vor să reintegreze regiunea separatistă în Republica Moldova, relatează Europa Liberă în pagina electronică

Potrivit presei moldovene, Smirnov a făcut aceste remarci într-o intervenție telefonică la postul de radio rusesc Ecoul Moscovei, după ce Rusia a indicat că ar putea interzice importul coniacului transnistrean "Kvint".

În intervenția lui la radio, Smirnov a spus că nu este prima dată când politicienii ruși se amestescă în problemele transnistrene și le-a reamintit că el nu lucrează pentru Kremlin.

Anterior, în cursul acestei săptămâni, administrația prezidențială rusă i-a sugerat lui Smirnov să nu mai candideze la alegerile din decembrie și a precizat că îl preferă în locul lui pe Anatoli Kaminski.

Şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, a declarat că ar fi o eroare ca Igor Smirnov, în vârstă de 70 de ani, să candideze pentru al cincilea mandat de "preşedinte" al Transnistriei în cursul scrutinului programat pe 11 decembrie.

Narîşkin îl consideră pe Smirnov responsabil de crearea impresiei că ar deţine singur puterea, situaţie care a generat o gravă criză socială şi economică în regiunea separatistă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite