Liderul suprem iranian ameninţă Israelul cu "dispariţia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul este o "excrescenţă" artificială în Orientul Mijlociu, menit să dispară, a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Kamenei, înaintea manifestaţiilor prevăzute pentru vineri, denunţând statul evreu, relatează AFP.

"Această excrescenţă sionistă artificială va dispărea din peisaj", a declarat ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit miercuri seara.

Manifestaţiile de vineri vor fi "o lovitură dură pentru duşmanii islamului şi Palestinei", a promis acesta, adăugând că Iranul consideră susţinerea cauzei palestiniene drept o "datorie religioasă".

Liderul suprem iranian a prezis de altfel că "steaua speranţei", care a strălucit deasupra Iranului în timpul revoluţiei islamice şi a războiului împotriva Irakului (1980-1988), va străluci şi deasupra Palestinei şi că "pământul islamic" va reveni pentru totdeauna naţiunii palestiniene.

"Ziua Qods" (Ierusalim, în limba arabă), organizată în fiecare an de la revoluţia islamică din 1979 în ultima vineri a Ramadanului, va fi celebrată în acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran şi Israel.

Statul evreu, singura putere nucleară din regiune, consideră că existenţa sa este ameninţată dacă Iranul se va dota cu bomba atomică. În pofida dezminţirilor iraniene, statele occidentale şi Israelul acuză Teheranul că disimulează un plan militar prin programul său nuclear aşa-zis civil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite