Liderul de la Kremlin, "sărac şi cinstit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin câştigă 2,01 milioane de ruble (echivalentul a 81.300 de dolari) pe an. Potrivit "Central Elections Commission", asta înseamnă că liderul rus câştigă o sumă

Preşedintele rus Vladimir Putin câştigă 2,01 milioane de ruble (echivalentul a 81.300 de dolari) pe an. Potrivit "Central Elections Commission", asta înseamnă că liderul rus câştigă o sumă de 12 ori mai mare decât venitul mediu pe economie din Rusia.

Mai mult, Putin are 3,7 milioane de ruble depuse la o bancă şi este fericitul proprietar al unui apartament de 78 de metri pătraţi în St. Petersburg. Potrivit Comisiei citate, Putin deţine şi un teren de 1.500 de metri pătraţi în regiunea Moscovei.

Preşedintele are două maşini din era sovietică, una datând din 1960, alta din 1965, şi o remorcă din 1987, moştenită de la tatăl său. În calitate de candidat la alegerile parlamentare din 2 decembrie, locatarului de la Kremlin i s-a cerut să facă publice aceste informaţii. El a anunţat la 1 octombrie că va candidat cap de listă din partea partidului pro-Kremlin "Rusia Unită", în speranţa de a obţine funcţia de prim-ministru.

Potrivit informaţiilor furnizate de Serviciile de Statistică, citate de Bloomberg, salariile în Rusia au crescut cu 14% în septembrie, ajungând la peste 165.000 de ruble (aproximativ 7.000 de dolari) anual.

(Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite