Lider taiwanez, în vizită istorică la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wu Poh-hsiung, preşedintele Kuomintang (Partidul Naţionalist din Taiwan, aflat la putere) se află în China pentru o vizită de şase zile. Prezenţa liderului Kumintang în vechea

Wu Poh-hsiung, preşedintele Kuomintang (Partidul Naţionalist din Taiwan, aflat la putere) se află în China pentru o vizită de şase zile.

Prezenţa liderului Kumintang în vechea capitală Nanjing este văzută ca un posibil prilej de reconciliere între doi duşmani care au ajutat la definirea războiului rece, scrie "Washington Times".

În discursul susţinut la mausoleul lui Sun Yat-sen din Nanjing, unde a depus o coroană de flori, liderul Kuomintang a ţinut să menţioneze că atât chinezii, cât şi taiwanezii fac parte din naţiunea chineză, că popoarele situate de o parte şi de alta a strâmtorii ar trebui să se deschidă către viitor.

Astăzi, Wu Poh-hsiung se va întâlni cu preşedintele chinez Hu Jintao, ceea ce reprezintă întâlnirea la cel mai înalt nivel dintre liderii partidelor aflate la putere în cele două state din ultimii 60 de ani.

Relaţii economice mai strânse

Scopul anunţat al vizitei este discutarea lansării unei curse aeriene de weekend pentru pasageri între Taiwan şi China, precum şi a unor curse de transport de marfă.

De asemenea, Taiwanul doreşte mărirea numărului turiştilor chinezi cărora li se permite să viziteze insula. Orice discuţii privind o eventuală unificare nu se vor afla pe agenda întâlnirii.

Noul guvern taiwanez a promis să încerce dezvoltarea relaţiilor economice cu China şi să opună capăt unei perioade de şase decenii de ostilitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite