4 iulie la americani: Statuia Libertăţii va fi redeschisă pentru public după 8 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii celebrează sâmbătă, 4 iulie, Ziua Independenţei, una dintre cele mai cunoscute sărbători naţionale în USA. Tot  mâine, aceştia pot vizita coroana Statuii Libertăţii, închisă în 2001, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie.

Monumentul poate fi vizitat din 2004, însă nu în totalitate, ci doar partea de jos. Sâmbătă, 4 iulie, va fi redeschisă şi coroana, partea cea mai atractivă pentru turiştii din toată lumea. Oficialii americani au declarat în presă că: "toată lumea ne întreba şi se întreba când vor putea vizita coroana. Anunţăm acum, cu o deosebită plăcere, că sâmbătă, 4 iulie, se va putea vizita şi coroana".

Însă nu oricine poate admira mâine priveliştea oferită de coroană, ci doar aceia care şi-au făcut rezervare în prealabil. Coroana are 25 de ferestre, care simbolizează 25 de pietre preţioase de pe Pământ. Cele şapte raze reprezintă şapte mări.


Ce trebuie să ştiţi despre Statuia Libertăţii:

- "Statue of Liberty (în limba engleză) sau "Liberty Enlightening the World" (în vorbirea curentă "Miss Liberty" sau "Lady Liberty") este un monument în portul „Liberty Island” din oraşul New York.

- A fost plasată în anul 1886 la intrarea portului pe insulă, cu scopul de a transmite călătorilor sosiţi salutul de bun venit pe pământ american.

- Statuia este un cadou al Franţei făcut SUA cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenţei Americii de Nord.

-  Este realizată din fier şi cupru, are inălţimea de 46,50 metri.

- Cei care vor să descopere priveliştea trebuie să urce 354 de trepte până la coroană.

- Nu mai puţin de 31 tone de cupru au fost folosite pentru statuie, 125 de tone de oţel, iar fundaţia din beton are peste 27.000 de tone.

- Soclul are o formă de stea fiind construit din piatră şi în el se află un muzeu. Statuia reprezintă zeiţa libertăţii care stă cu un picior pe lanţul rupt al scalviei. Ea ţine în mâna stângă o tablă cu inscripţia "JULY IV MDCCLXXVI" (4 iulie 1776) data declarării independenţei SUA.

- Culoarea statuii prin oxidarea cuprului a devenit verde.

- Învelişul de cupru al statuii a fost proiectat de Frédéric-Auguste Bartholdi din Elsass, iar scheletul metalic de inginerul Gustave Eiffel cel care a conceput şi turnul Eiffel.



 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite