Leon Panetta: Sancţiunile internaţionale au un "impact real" asupra Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiunile impuse Iranului au un "impact real" asupra ţării, chiar dacă efectul lor nu pare "evident pentru moment", a apreciat luni la Tunis secretarul american al Apărării Leon Panetta care a amintit totuşi că "toate variantele" rămân deschise.

Aflat în vizită la Tunis cu ocazia unui turneu care îl va duce de asemenea în Egipt, Israel şi Iordania, Panetta a făcut aceste declaraţii la o zi după deplasarea la Ierusalim a lui Mitt Romney, candidatul republican la Casa Albă, scrie Mediafax citând AFP.

Pentru secretarul Apărării "aceste sancţiuni au un impact real asupra economiei iraniene şi chiar dacă rezultatele nu par evidente pentru moment, faptele sunt că ei (iranienii, n.r.) şi-au exprimat dorinţa de a încerca să negocieze" cu grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania).

"Tot ce trebuie să facem este să continuăm să exercităm presiune în plan economic şi diplomatic", a apreciat Panetta.

Între timp, "Statele Unite nu vor tolera ca Iranul să obţină arma nucleară. Suntem pregătiţi să punem în aplicare toate opţiunile pentru a nu se ajunge acolo", a amintit şeful Pentagonului, susţinând poziţia deţinută de mai multe luni de Washington.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite