Lech Kaczynski, confundat în SUA, când cu Walesa, când cu Kwasniewski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Opţiunea poloneză în cadrul politicii externe comune a UE" este atragerea în zona de stabilitate şi democraţie - UE şi NATO - a unor state precum Ucraina, Moldova, Georgia sau Azerbaidjan, a

"Opţiunea poloneză în cadrul politicii externe comune a UE" este atragerea în zona de stabilitate şi democraţie - UE şi NATO - a unor state precum Ucraina, Moldova, Georgia sau Azerbaidjan, a declarat preşedintele polonez, Lech Kaczynski, în timpul unei vizite în Statele Unite.

Vorbind în faţa Comisiei pentru Afaceri Globale din Chicago, Lech Kaczynski a dat asigurări că politica poloneză nu este antirusească, dar Rusia trebuie să înceteze să mai privească Polonia în sfera ei de influenţă.

Preşedintele polonez le-a amintit americanilor că Polonia este "un aliat puternic al SUA" în Irak şi Afganistan, precum şi "în zone despre care nu se vorbeşte în discursurile publice", relatează "Gazeta Wyborcza". Vizita preşedintelui Kaczynski la Chicago nu s-a derulat fără incidente.

Preşedintele Comisiei a salutat în introducere prezenţa "preşedintelui Kwasniewski", iar anterior, în timpul depunerii florilor la Monumentul Katyn, preşedintele polonez a fost extrem de surprins când unul dintre liderii din diaspora l-a prezentat drept "preşedintele Lech Walesa".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite