Lătratul câinilor, sub incidenţa legilor antitero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Marea Britanie face exces de zel în organizarea operaţiunilor de supraveghere şi infiltrare sub acoperire Trei sferturi dintre administraţiile locale din Regat au folosit în

Poliţia din Marea Britanie face exces de zel în organizarea operaţiunilor de supraveghere şi infiltrare sub acoperire

Trei sferturi dintre administraţiile locale din Regat au folosit în ultimul an legislaţia antitero, în cazuri de infracţiuni mărunte, scrie cotidianul "Telegraph".

Potrivit legislaţiei antitero, adoptată în 2003, autorităţile locale din Marea Britanie au dreptul să pună sub urmărire locuitorii sau companiile suspecte, să urmărească telefoanele şi e-mailurile şi să organizeze operaţiuni sub acoperire.

Aceste reguli au fost introduse pentru lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate, dar o serie de extensii ale regulilor au condus la actuala situaţie, în care poliţia poate folosi legile şi pentru contravenţii mărunte.

Supravegherea locuinţelor

Cel puţin 867 de investigaţii au fost derulate în acest an, până în august, scrie "Telegraph". Autorităţile din Derby au făcut înregistrări audio la o proprietate privată, în urma unei reclamaţii privind zgomotul făcut de copii, iar cele din Northampton au recunoscut că au folosit legile antitero pentru a-i pedepsi pe proprietarii câinilor care murdăresc străzile.

Autorităţi locale din Bassetlaw, Easington, Bolsover şi Darlington au pus sub supraveghere video sau foto case particulare, pentru a depista comportamente antisociale, intrări neautorizate în grădini sau încasare ilegală de ajutoare sociale. Alte consilii au pus sub urmărire locuitorii pentru a stabili dacă lucrează în timp ce încasează ajutor de şomaj.

Autorităţile din Newcastle au monitorizat lătratul de la un cabinet veterinar, ca urmare a plângerii vecinilor, iar poliţia din Blaenau Gwent County Brough a folosit legile antitero în cazul a 16 plângeri privind lătratul câinilor. Descoperirile au alarmat organizaţiile care militează pentru drepturile cetăţeneşti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite