Laptopurile călătorilor pot fi confiscate la intrarea în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura se poate aplica chiar dacă nu există niciun fel de suspiciuni la adresa posesorului Agenţii federali americani pot confisca laptopurile sau alte dispozitive electronice ale

Măsura se poate aplica chiar dacă nu există niciun fel de suspiciuni la adresa posesorului

Agenţii federali americani pot confisca laptopurile sau alte dispozitive electronice ale călătorilor care intră în SUA şi le pot păstra pe o perioadă nedeterminată.

Procedura este o parte a verificărilor de frontieră care se aplică deja, din 16 iulie, tuturor persoanelor, inclusiv cetăţenilor americani, a dezvăluit Departamentul de Securitate Internă, la presiunea organizaţiilor pentru drepturile civile.

Oficialii DSI pot oferi copii ale conţinutului laptopurilor altor agenţii, sau chiar firmelor private, în scopul traducerii, decriptării de date sau pentru alte motive. În afară de laptopuri poate fi confiscat "orice dispozitiv capabil de a stoca informaţia în format digital sau analog", cum ar fi hard discuri, stickuri de memorie, telefoane mobile, benzi video sau audio, ca şi orice text scris. Confiscarea se poate face chiar şi în lipsa oricăror suspiciuni la adresa posesorului.

Datele personale nu sunt protejate

Oficialii DSI spun că noile politici sunt necesare pentru a preveni terorismul. Legislaţia prevede că "trebuie luate măsuri rezonabile pentru a proteja documentele de afaceri şi pe cele care se referă la relaţia client-avocat", dar nu există menţiuni specifice privind datele personale, medicale sau financiare.

"Cea mai periculoasă contrabandă se regăseşte în laptopuri sau în alte dispozitive electronice. Circa 400 de milioane de călători intră anula în SUA.

Practic, ei nu trec prin verificări amănunţite decât dacă există un anumit nivel de suspiciune. Totuşi, o legislaţie cu standarde fixe ar fi periculoasă", a scris secretarul de stat pentru securitate internă,Michael Chertoff, într-un editorial publicat recent în "USA Today".

Cea mai periculoasă contrabandă se regăseşte în laptopuri sau în alte dispozitive electronice
Michael Chertoff, secretarul de stat pentru securitate internă al SUA

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite