Lăbuş, arma secretă de la Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumit de activitatea gărzilor sale de corp, Ahmadinejad şi-a angajat patru câini Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a făcut un nou pas greşit în relaţia şi aşa sinuoasă cu

Nemulţumit de activitatea gărzilor sale de corp, Ahmadinejad şi-a angajat patru câini

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a făcut un nou pas greşit în relaţia şi aşa sinuoasă cu Islamul şi a permis gărzilor sale de corp să "cureţe" locurile de întâlnire în care urmează să apară preşedintele, cu ajutorul a patru câini-detectivi. Oamenii preşedintelui au pierdut din vedere însă că, în tradiţia islamică, câinele este considerat un animal murdar, de care ar fi bine să te fereşti.

Ultima apariţie în public a preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost precedată, ca întotdeauna de altfel, de securizarea locaţiei, întreaga operaţiune fiind realizată de forţele de securitate.

Problemele pentru Ahmadinejad au apărut însă când presa a relatat că jurnaliştii au aşteptat două ore în faţa incintei pentru ca locaţia să fie "mirosită" de patru câini-poliţişti antrenaţi pentru găsirea de obiecte explozive. După îndelungi căutări şi deliberări, câinii special antrenaţi au decis că preşedintele poate păşi cu încredere pe covorul roşu de la expoziţia dedicată presei naţionale.

Animal murdar

În cultura europeană, câinele este cel mai bun prieten al omului, însă în tradiţia islamică acesta este considerat un animal murdar, ce nu ar trebui să trăiscă în apropierea persoanelor. Islamul este cu atât mai strict cu cât persoana deţine un rol mai important în stat.

Ahmadinejad a pozat până acum într-un personaj care respectă cu sfinţenie tradiţiile islamice. Însă, incidentul arată contradicţiile dintre realitatea care spune clar că Ahmadinejad a stat în acelaşi loc în care au stat şi patru câini şi tradiţia islamică.

Impactul mediatic al ştirii în rândul iranienilor a fost şi mai mare, cu atât mai mult cu cât s-a aflat că cei patru câini au costat peste jumătate de milion de euro. Preţul patrupedelor contravine unui alt rol pe care Ahmadinejad încearcă să îl joace, acela de om simplu care trăieşte asemeni majorităţii iranienilor şi care detestă luxul. La instalarea în palatul prezidenţial, Anmadinejad a cerut chiar înlăturarea covoarelor persane din încăperile sale, pentru a putea trăi ca un ascet.

Preşedintele iranian nu se află la prima gafă care contravine sistemului ultrareligios instalat în viaţa publică după Revoluţia islamică din 1979. În urmă cu doar câteva luni, el a sărutat mâna fostei sale profesoare, gest nepermis sub nicio formă de islam, religie în care îţi este interzis cu desăvârşire să atingi o femeie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite