„L-aş împuşca pe Gyurcsany“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia îi aparţine lui Laszló Toroczkai, liderul „Mişcării de Tineret a celor 64 Comitate“, organizaţie iredentistă care militează pentru refacerea Ungariei mari şi ai cărei reprezentanţi ţin conferinţe frecvent în Ardeal.

Toroczkai a vorbit la Festivalul „Magyar Sziget". Toroczkai (consilier judeţean al partidului Jobbik) a explicat că responsabilitatea pentru măcelul din Norvegia aparţine elitei politice. „Oare aici la Festivalul «Magyar Sziget» de câte ori nu am auzit unii de la alţii că l-am împuşca cu un Kalaşnikov, de pildă pe  blestematul de Gyurcsany, sau în ultimul timp, pe Viktor Orban.... Acum eu, în faţa ziariştilor spun deschis şi-mi asum cele spuse, că l-aş împuşca pe Gyurcsany.... şi am fi făcut un mare serviciu naţiunii noastre dacă l-am fi împuşcat când avea 10 ani şi se afla în tabăra KISZ (UTC din Ungaria)", a afirmat Toroczkai.

Tot în cadrul acestui festival, Zsolt Tyirityán , şeful unei alte organizaţii de extremă dreaptă, „Ceata Haiducilor", a apreciat că în Ungaria se duce un război rasist şi oamenii „trebuie să aibă curajul ca, la o adică, să tragă cu arma când văd un individ cu altă culoare a pielii".

„Dacă israelienii vor veni aici cu tancurile Merkava sau cu avioane Stealth, vor distruge casele noastre. Şi atunci noi vom avea oare curajul să împuşcăm un evreu?", s-a întrebat el retoric, discurs primit cu aplauze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite