Kosovo nu vrea să facă schimb de teritorii cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru kosovar Hashim Thaci le-a cerut parlamentarilor din Kosovo să nu ia în seamă zvonurile că Guvernul din teritoriu ar vrea să facă schimb de teritorii cu Serbia, informează Novinite.com.

Suntem dispuşi să recunoaştem Serbia ca stat, aşa că am făcut un pas înainte, până şi Belgradul ştie că de fapt Kosovo este un stat independent şi suveran şi cred că, într-o zi, Belgradul va recunoaşte provincia, a afirmat Thaci într-un interviu acordat ziarului sârb Nin, potrivit Novinite.com.

Această afirmaţie a generat indignare în Serbia, a cărei poziţie oficială este că, în continuare, Kosovo este provincia sa. Consilierul ministrului sârb de externe le-a respins imediat.

Este o prostie. Nu există niciun politician în Serbia care să spună aşa ceva, nici în public, nici în privat, a spus acesta.

Cred că, dacă Tadici vrea ca Serbia să adere la NATO şi la UE, trebuie să recunoască Republica Kosovo. Fiecare recunoaştere în parte este importantă pentru noi, dar recunoaşterea de către Serbia va avea o însemnătate specială, pentru că avem un trecut amar. Trebuie să întoarcem pagina şi să ne concentrăm pe integrarea UE şi NATO, a subliniat premierul kosovar.

Acesta a adăugat joi că acestea sunt numai speculaţii ale presei şi a respins orice posibilitate de negociere cu Serbia.

În Kosovo, teritoriu cu populaţie majoritar albaneză, trăieşte şi o minoritate sârbă în partea de nord, în timp ce în Serbia, la graniţa cu fosta sa provincie, trăiesc mulţi etnici albanezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite