Kim, războinic şi pe patul de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile comuniste de la Phenian au testat propulsorul unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune, capabilă să atingă ţinte de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, informa

Autorităţile comuniste de la Phenian au testat propulsorul unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune, capabilă să atingă ţinte de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, informa ieri un cotidian sud-coreean, care cita surse din serviciile secrete de la Seul.

Un satelit de recunoaştere american a detectat testul nord-coreean, iar experţii consideră că ar putea fi vorba despre o rachetă Taepodong - 2 sau o versiune îmbunătăţită a acesteia.

Cotidianul informa că testul nord-coreean a avut loc în acest an, fără a oferi însă o dată exactă. Informaţiile demonstrează că Phenianul continuă să lucreze la dezvoltarea capabilităţilor sale militare şi în special la creşterea razei de acţiune a rachetelor sale.

Complexul militar nord-coreean, ce îşi are baza în vestul ţării, ar putea deveni operaţional la începutul anului următor. Taepodong - 2 poate zbura până la 6.700 de kilometri, însă versiunea îmbunătăţită ar putea atinge ţinte aflate la aproximativ 10.000 de kilometri distanţă.

Oficialii sud-coreeni au refuzat să confirme informaţiile din raport pentru că ar "implica acţiuni ale serviciilor secrete în Coreea de Nord". Experţii militari susţin că Phenianul deţine peste 800 de rachete balistice.

Informaţiile privind testul balistic nord-coreean vin pe fondul tot mai multor zvonuri care susţin că preşedintele Kim Jong Il este grav bolnav şi posibil pe moarte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite