Kim Jong Il văzut de dascălul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul actualului lider nord-coreean susţine că în 1989 persoanele cu handicap au fost eliminate din Phenian Kim Hyun-sik, care trăieşte în exil în SUA, a făcut mărturisiri

Profesorul actualului lider nord-coreean susţine că în 1989 persoanele cu handicap au fost eliminate din Phenian

Kim Hyun-sik, care trăieşte în exil în SUA, a făcut mărturisiri şocante despre liderul nord-coreean Kim Jong Il. Dezvăluirile sunt publicate de revista "Foreign Policy".

Povestea începe în 1959, pe vremea când Kim Jong Il era un tânăr de 17 ani "roşu în obraji". Profesorul Kim Hyun-sik, care fusese ales de tatăl său, fostul lider nord-coreean Kim Ir Sen, să-l înveţe limba rusă, l-a supus unui test pe noul elev. Timid, "cu broboane de sudoare pe frunte", Kim Jong Il a răspuns la întrebări "fără niciun fel de aere de fiu al Marelui Conducător".

Rezultate mulţumitoare

Profesorul îl descrie ca pe un "elev mai degrabă mediocru", care nu excela în niciun domeniu şi nu îşi făcea decât foarte puţini prieteni. După câteva luni, timiditatea lui a dispărut şi rezultatele sale şcolare au fost mulţumitoare pentru dascăl.

Răzbunarea elevului devenit tiran

Mai târziu, mândria lui Hyun-sik de a fi fost profesorul lui Kim Jong Il s-a transformat în furie. În 1991, în timp ce se afla la Moscova, fostul dascăl al liderului nord-coreean a intrat în legătură cu un agent nord-coreean care i-a spus că avea o soră - pe care o credea moartă - la Chicago. A doua zi, a fost chemat la Phenian, fiindcă un agent îl trădase. Ştia că risca să fie ucis, ca trădător, şi nu s-a întors în ţară.

A plecat în SUA, cu ajutorul Seulului, şi actualmente predă la Universitatea George Mason din Virginia. Ca răzbunare, Kim Jong Il a ordonat să-i fie ucisă întreaga familie, susţine Kim Hyun-sik.

Oamenii scunzi, deportaţi

Profesorul Kim a mai povestit despre "eliminarea" tuturor persoanelor cu dizabilităţi din Phenian înainte de "Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilor" din 1989. Cele mai multe dintre victime "au dispărut peste noapte". Şi persoanele scunde au avut de suferit. Autorităţile au răspândit zvonuri despre un medicament-minune care i-ar fi ajutat să crească. În realitate, aceste persoane au fost izolate pe insule nelocuite, pentru ca "genele lor să nu se reproducă", a mai spus Kim Hyun-sik.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite