Kievul cere închiderea Portului Giurgiuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii Consiliului regional Odesa intenţionează să se adreseze preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, cu solicitarea de a-şi îndrepta atenţia asupra unei posibile catastrofe ecologice în regiunea Odesa, din cauza unor eventuale scurgeri în mare a produselor petroliere din terminalul Portului Giurgiuleşti din Moldova.

Potrivit serviciului de presă al administraţiei regiunii Odesa, proiectul respectiv a fost propus de fracţiunea Partidului Regiunilor. Deputaţii acestei fracţiuni consideră că terminalul de mărfuri şi cel petrolier ale Portului Giurgiuleşti au fost construite fără respectarea normelor ecologice şi exploatarea acestora poate polua serios regiunea Odesa.

După deschiderea Portului Giurgiuleşti, în sudul Moldovei, Portul ucrainean Reni, care se află cu câţiva kilometri mai jos pe Dunăre, a pierdut o parte însemnată a transportului de mărfuri, scrie portalul noi.md. Din această cauză, Kievul încearcă să oprească activitatea Portului Giurgiuleşti, care a fost construit după ce Ucraina a cedat Moldovei o porţiune din litoralul dunărean cu o lungime de 480 de metri, în calitate de compensaţie pentru porţiunea de şosea Odesa-Reni în regiunea satului Palanca. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite