Kiev: bătălie pe buletinele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătălia pentru turul al doilea al prezidenţialelor de la Kiev a început ieri cu o bătaie pentru controlul asupra combinatului tipografic Ukraina unde sunt tipărite buletinele de vot, transmite Rompres.

În vreme ce erau aşteptate rezultatele oficiale ale votului din 17 ianuarie, un număr de 200 de partizani ai favoritului Viktor Ianukovici au ocupat tipografia Ukraina, unde contracandidata premier Iulia Timoşenko a numit o nouă conducere.

La ocuparea tipografiei au participat şi cinci deputaţi din Partidul Regiunilor, care se temeau că noul director numit de Iulia Timoşenko va favoriza fraudarea turului doi al alegerilor.

Intervenţia preşedintelui

Conflictul a fost tranşat de preşedintele în funcţie Viktor Iuşcenko, care a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei cerând Serviciului de Securitate să restabilească ordinea la tipografia Ukraina.

Iuşcenko a precizat că noua conducere a combinatului tipografic numită de Iulia Timoşenko nu deţine toate aprobările de securitate necesare, însă în acelaşi timp a condamnat metoda de protest aleasă de reprezentanţii Partidului Regiunilor.

Atacul asupra tipografiei Ukraina s-a produs în cursul primelor ore ale dimineţii, fiind urmat de o serie de declaraţii ale părţilor implicate care s-au acuzat reciproc, stârnind confuzie în mass-media de la Kiev.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite