Încă un Kennedy merge pe mâna lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Shriver, Prima Doamnă a Californiei şi nepoată a celebrului preşedinte american JFK, şi-a anunţat duminică susţinerea publică pentru candidatul democrat Barack Obama, alăturându-se

Maria Shriver, Prima Doamnă a Californiei şi nepoată a celebrului preşedinte american JFK, şi-a anunţat duminică susţinerea publică pentru candidatul democrat Barack Obama, alăturându-se astfel altor membri marcanţi ai familiei Kennedy.


Anunţul a fost făcut la sfârşitul unei întâlniri cu alegătorii, care a avut loc la "University of California" din Los Angeles şi la care au participat unele dintre cele mai "acerbe" susţinătoare ale senatorului de Illinois: soţia Michelle, Oprah Winfrey, Caroline Kennedy şi, în final, Maria Shriver. "Deschis. Inteligent. Independent. Spirit inovator. Sursă de inspiraţie. Un visător.

Un lider", astfel l-a descris Shriver pe Barack Obama. La eveniment au participat şi alte celebrităţi care-l susţin pe Obama, printre care şi Stevie Wonder. "Sonoritatea" numelor "fanilor" Barack Obama a stârnit atenţia presei americane, care a stat cu ochii pe ultimele ore ale campaniei acestuia, de dinaintea megascrutinului de azi. Soţul Mariei, Arnold Schwarzenegger, a anunţat săptămâna trecută că-l susţine pe republicanul John McCain, favorit la învestitura republicană.

Diferenţele politice dintre cei doi soţi nu sunt o noutate - ea, o democrată înfocată, el - republican loial -, cei doi fiind protagoniştii uneia dintre cele mai faimoase "căsnicii mixte" din punct de vedere politic. Potrivit celui mai recent sondaj Rasmussen, înaintea megacursei de azi, Barack Obama o devansa pe Hillary Clinton în California la diferenţă de doar un procent. Datele obţinute la nivel naţional o plasează însă pe fosta Primă Doamnă în "topul " intenţiilor de vot în cursa democrată. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite