Jurnaliştii germani îi răspund lui Ponta că nu sunt securişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii germani care au fost jigniţi de Victor Ponta spunând despre ei că ar fi fost în solda securităţii lui Ceauşescu i-au răspuns primului minisru că asemenea idée este „scandaloasă şi ridicolă".

„Este scandalos şi ridicol. Am venit în România în 2004, mult după căderea lui Ceauşescu şi puţin după moartea procurorului Panait. Dar ideea că tot ce a apărut în presa germană despre referendum ar putea fi rezultatul unor oameni din fosta Securitate este incredibil de stupidă. Nu e doar scandalos, e şi stupid. E complet în afara raţiunii. E ridicol să crezi că ziare ca FAZ sunt în vreun fel influenţate de oameni din fosta Securitate", a declarat Karl Peter Schwarz, corespondentul „Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Jurnalistul de la FAZ a fost printre primii care au scris despre plagiatul premierului Victor Ponta în presa occidentală.

La rândul său, directorul secţiei române de la postul de radio Deutsche Welle, Robert Schwartz, a spus că „nu răspunde la bazaconii". Robert Schwartz a avut şi el aprecieri critice despre ultimele iniţiative ale coaliţiei conduse de Victor Ponta.Premierul Victor Ponta i-a atacat pe jurnaliştii germani, vineri seara, într-un interviu la Antena 3.

Ponta a declarat că „în Germania fosta securitate a lui Ceauşescu, şi după aceia preluată, a avut şi are în continuare cei mai buni oameni în presa. Sunt nişte domni acolo, care, daca vă uitaţi în ultimii 20 de ani, scriu despre Romania şi scriu numai cum trebuie despre România. Din ciclul <<servim ţara>>. Că îi cheamă Schwarz, dar vorbesc româneşte ca mine şi ca dumeavoastră şi "schwarz" (negru, în germana) sunt doar la suflet".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite