Jurnalişti italieni, răpiţi de trupele lui Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru jurnalişti italieni au fost răpiţi ieri în Libia, cel mai probabil de către forţele încă loiale lui Muammar Gaddafi.

Doi dintre ei sunt jurnalişti la principalul cotidian italian „Corriere della Sera", unul lucrează pentru „La Stampa", iar Claudio Monici este corespodent al ziarului catolic „ L'Avvenire". Ministerul italian de Externe deţine informaţii potrivit cărora cei patru ar fi deţinuţi de trupele loiale lui Gaddafi.

Consulul italian la Benghazi, Guido de Sanctis, a reuşit să vorbească cu unul dintre ei la telefon. Acesta i-a spus că se află într-un apartament din Tripoli. „Sunt bine. Li s-a permis să sune în Italia şi să vorbească cu noi, la consulat. Li se dă de mâncare la sfârşitul zilei, întrucât libienii se află în perioada Ramadanului", a declarat de Sanctis pentru Reuters.

Bătuţi în momentul reţinerii

Corespondentul publicaţiei catolice a sunat în redacţie şi a dat asigurări că în prezent sunt bine, dar în momentul reţinerii au fost bătuţi, notează CNN. Cei patru au fost reţinuţi în apropiere de Zawiyah, la 50 de kilometri de Tripoli, de mai mulţi bărbaţi înarmaţi care l-au ucis pe şoferul care îi însoţea pe jurnalişti.

Italienii cred că apartamentul în care au fost aduşi se află în apropiere de hotelul Rixos, unde mai mulţi corespondenţi străini aflaţi în Libia au fost reţinuţi timp de cinci zile. Ei au fost eliberaţi ieri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite