Jurnalistă suspendată pentru relaţia cu primarul Los Angelesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii susţin că idila pune la îndoială credibilitatea postului tv Telemundo, proprietate NBC. Măsuri severe împotriva unei vedete tv. Mirthala Salinas, jurnalistă la canalul hispanic de

Experţii susţin că idila pune la îndoială credibilitatea postului tv Telemundo, proprietate NBC. Măsuri severe împotriva unei vedete tv.

Mirthala Salinas, jurnalistă la canalul hispanic de televiziune Telemundo, din SUA, a fost suspendată din cauza relaţiei sale amoroase cu primarul oraşului Los Angeles, Antonio Villaraigosa. În prezent se fac investigaţii pentru a se stabili dacă ea a violat norme etice în timp ce a întreţinut o relaţie afectivă cu o persoană dintr-un domeniu pe care trebuia să-l "acopere" din punct de vedere profesional.

Postul hispanic de televiziune din SUA - Telemundo - a anunţat că jurnalista Mirthala Salinas (35 de ani) a fost suspendată pentru două luni, timp în care nu va fi plătită. Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost relaţia ei cu primarul metropolei Los Angeles, Antonio Villaraigosa (54 de ani), considerată "conflict de interese". Jurnalista întreţinea această legătură de 18 luni, ea însăşi fiind cea care a anunţat, la microfon şi în faţa camerelor de luat vederi, divorţul lui Villaraigosa de soţie, la începutul lui iulie.

Evenimentul s-a petrecut după şase luni de la apariţia primelor zvonuri despre destrămarea căsniciei lor. Mirthala a dat asigurări că acceptă "hotărârea canalului de televiziune Telemundo de a face o revizuire completă a faptelor petrecute". "Respect decizia dumneavoastră de a încheia investigaţiile înainte de a mă întoarce la lucru. Vreau să cooperez cu postul şi apreciez revizuirea celor întâmplate. Sunt încrezătoare că vor fi analizate toate aspectele şi că se va afla că m-am comportat cum se cuvenea", a subliniat Mirthala Salinas.

Pe de altă parte, Telemundo a semnalat că anunţul divorţului dintre primarul Antonio Villaraigosa şi soţia sa a fost o "flagrantă violare a normelor" privitoare la evitarea conflictelor de interese, stabilite de postul tv care este proprietate a celebrei companii NBC. Violarea normelor de etică profesională Mai mulţi analişti critică deja "profesionalismul şi etica actului informativ".

Mirthala Salinas a primit permisiunea de a absenta de la serviciu, pe data de 5 iulie, în timp ce postul de televiziune a investigat relaţia sa cu primarul. Profesionalismul ei a fost încă de atunci pus la îndoială, stabilindu-se că un jurnalist nu poate încălca sub nicio formă standardele etice. Totuşi, Mirthala nu a fost concediată, ci numai suspendată o vreme. Trei şefi ai acesteia au primit, de asemenea, sancţiuni. General Manager, Manuel Abud, a fost retrogradat, în timp ce şeful ştirilor, Al Corral, a fost, de asemenea, suspendat două luni, fără salariu.

Primarul nu a reacţionat

Edilul metropolei, Antonio Villaraigosa, nu a făcut niciun comentariu privitor la decizia luată de Telemundo. El a spus numai că vrea să se concentreze asupra funcţiei de primar. "Regret că s-au luat aceste decizii. Viaţa mea personală nu are nimic comun cu responsabilităţile pe care le am faţă de oraş. Îmi pare rău dacă am dezamăgit atât de mulţi oameni, mai ales regret că mi-am dezamăgit familia", a mai spus Villaraigosa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite