Juncker: Întâlnirea pentru salvarea Greciei a fost anulată. Elenii n-au respectat condițiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a declarat în această seară că întâlnirea miniștrilor de finanțe din zona euro programată pentru mâine, care era consacrată ajutorului financiar pentru Grecia, a fost anulată. Decizia vine ca o consecință directă a faptului că guvernul de la Atena n-a îndeplinit condițiile cerute.

În urmă cu câteva zile, miniștrii finanțelor din zona euro au stabilit câteva condiții pentru ca Grecia să primească ajutorul atât de necesar pentru a scoate țara de la ananghie. Juncker a precizat că Grecia nu a anunțat încă modalitățile prin care intenționează să facă economii suplimentare în valoare de 325 de milioane de euro în 2013, potrivit agenției Asociated Press, citată de Agerpres.

O altă condiție pusă de Eurogrup și nerespectată de Grecia este lipsa unor garanții potrivit cărora programul de măsuri de austeritate decis recent de guvernul de la Atena va fi pus în aplicare în mod adecvat și după alegerile din luna aprilie.

Parlamentul grec a aprobat la începutul zilei de luni noi măsuri dure de austeritate cerute de creditori pentru a salva de la faliment ţara afectată grav de datorii, după ce protestatarii din centrul Atenei au dat foc la clădiri, au jefuit magazine şi au atacat forţele de poliţie. Confruntări violente au avut loc duminică după ce peste 100.000 de protestatari au mărşăluit spre parlament mobilizaţi împotriva măsurilor de austeritate dure, precum reducerea cu o cincime a locurilor de muncă din sectorul public şi scăderea salariului minim cu 20%.

Acest vot istoric deschide calea pentru partenerii europeni ai Greciei şi Fondul Monetar Internaţional eliberării a celui de-al doilea pachet de asistenţă financiară internaţională, pentru Atena, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Miniștrii finanțelor din zona euro vor avea mâine o teleconferință.

Citește și:

Grecia are cinci zile pentru a face pe plac Europei. Altfel, nu va primi împrumutul

Grecii se prezintă joi la Bruxelles cu o jumătate de acord privind reformele

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite