Jumătate de milion de bugetari cubanezi disponibilizaţi în primul trimestru al lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diverse ministere cubaneze vor fi afectate de primele măsuri de reducere de efective din sectorul public cubanez, care se vor traduce prin dispariţia a o jumătate de milion de angajaţi în primul trimestru al lui 2011.

Centrala muncitorilor cubanezi (CTC) trebuie să fie un "garant" al aplicării acestei "ajustări" sociale care urmează să debuteze miercuri în ministerele Industriei Zahărului, Agriculturii, Construcţiilor, Sănătăţii Publice şi Turismului, a afirmat Salvador Valdes, secretarul general al CTC pentru cotidianul Trabajadores, organul sindicatului, potrivit Agerpres.

Guvernul lui Raul Castro a anunţat în octombrie disponibilizarea înainte de 31 martie a 500.000 de angajaţi din sectorul public, cu ocazia primei faze a unei reorganizări ce vizează în cele din urmă un milion de angajaţi, adică 20 la sută din efectivele aparatului bugetar.

Liderul sindical a subliniat că, "chiar dacă este vorba de un simplu proces administrativ, sindicatul trebuie să vegheze la buna aplicare a reducerilor de efective care au fost decise".

"Noi trebuie în mod special să evităm infracţiunile, nepotismele, favoritismele sau orice alt comportament social negativ", a explicat Valdes, subliniind că niciun muncitor cubanez "nu va rămâne în şomaj" la capătul procesului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite