Julian Assange va fi extrădat în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a pierdut apelul împotriva extrădării din Marea Britanie în Suedia, pentru acuzaţii de viol şi molestare sexuală.

Doi judecători de la Înalta Curte din Londra au sprijinit ieri decizia anterioară a instanţei privind extrădarea.Avocaţii lui Assange spun că vor face apel la Curtea Supremă, în termenul legal de 14 zile, pe motiv că este o chestiune de importanţă publică. Australianul în vârstă de 40 de ani a fost arestat în decembrie în Marea Britanie. O primă instanţă britanică a aprobat, în februarie, extrădarea lui, însă avocaţii acestuia au declanşat o procedură complexă de apel. Julian Assange neagă acuzaţiile. Cei doi judecători de la Înalta Curte din Londra responsabili de acest dosar au respins argumentele apărării potrivit cărora cererea de extrădare a lui Assange este „injustă şi contrară legii".

„Manipulare politică"

Fondatorul WikiLeaks, consemnat la domiciliu în Marea Britanie în aşteptarea deciziei judecătoreşti, locuieşte la vila unui prieten, nu departe de Londra.
Site-ul WikiLeaks a început să publice în noiembrie 2010 mii de telegrame diplomatice americane, site-ul şi fondatorul său atrăgând critici dure din partea administraţiei de la Washington. Într-o biografie neautorizată publicată în septembrie, Julian Assange dezminte încă o dată acuzaţiile de viol formulate în Suedia, denunţând o manipu­lare politică. „Aceste două femei au avut cu mine relaţii sexuale deplin consimţite", afirmă el. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite