Julian Assange atacă jurnaliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la o manifestaţie organizată la Londra, fondatorul WikiLeaks a spus despre ziarişti că fac mult rău societăţii.

Julian Assange a participat sâmbătă la un protest organizat la Londra faţă de războiul din Afganistan, în care în prezent sunt implicaţi 9.500 de militari britanici.

Sute de persoane s-au adunat în Trafalgar Square, la apelul coaliţiei Stop the War, care a anunţat că la protest au participat 5.000 de manifestanţi.
„La un moment dat, trebuie să ne întrebăm ce este mai periculos - terorismul sau lupta antiteroristă", a afirmat militanta Jemima Khan.

„Afganistanul este în continuare cel mai rău loc din lume pentru femei", a spus ea, adăugând că „87% dintre ele suportă violenţe conjugale". „Deci, la toate nivelurile, misiunea noastră în Afganistan a eşuat", a apreciat Khan.
Assange, consemnat la domiciliu în Marea Britanie unde a formulat apel la decizia de extrădare în Suedia (ţară în care este acuzat de viol şi agresiune sexuală), a afirmat că ziariştii sunt „criminali de război".
„Când constaţi că războaiele sunt rezultatul minciunilor, transmise publicului britanic, american, din toată Europa, te întrebi cine sunt criminalii de război. Nu sunt numai liderii, nu sunt numai soldaţii, sunt şi jurnaliştii", a spus el.

Assange a pus sub semnul întrebării şi valorile lumii occidentale. „Adevărul este că Margaret Thatcher avea dreptate: nu mai există societate. Există o elită de securitate transnaţională care împarte lumea folosind impozitele voastre", a afirmat el.

Marea Britanie urmează să retragă toate forţele combatante din Afganistan până la sfârşitul anului 2014, însă mai mult de jumătate dintre britanici (57%) vor retragerea imediată a militarilor, potrivit unui sondaj publicat joi.

În total, 382 de militari britanici au fost ucişi de la începutul intervenţiei în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite