Julian Assange "va primi azil în Ecuador"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa îi va acorda azil politic în această ţară fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, scrie cotidianul britanic „Guardian", citând surse apropieate preşedintelui Correa.

Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului de la Londra pe 19 iulie, după ce a pierdut apelul împotriva extrădării sale în Suedia, unde este căutat de justiţie în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală.

După ce a cerut oficial azil politic, o decizie este aşteptată în această săptămână. El ar putea fi arestat dacă iese din incinta ambasadei, deoarece a încălcat termenii eliberării condiţionate.

Potrivit unui oficial apropiat guvernului ecuadorian, preşedintele Correa a decis deja să aprobe solicitarea lui Assange. „Ecuadorul îi va acorda azil lui Julian Assange", a declarat o un oficial apropiat guvernului ecuadorian pentru "Guardian". "Privim solicitarea lui Assange drept o problemă umanitară. Contactul dintre guvernul ecuadorian şi WikiLeaks datează din mai 2011. Am fost prima ţară care am văzut telegramele ambasadei americane complet declasificate", a adăugat sursa.

Oficial, un purtător de cuvânt al guvernului ecuadorian a declarat că nu a fost luată o decizie încă. Ministrul de externe al Ecuadorului, Ricardo Patino. a declarat: "nu este suficient ca guvernul ecuadorian să acorde azil. Este nevoie de permisiunea guvernului britanic pentru ca dl. Julian Assange să poată pleca în Ecuador".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite