Julian Assange a semnat un contract de peste 1 milion de euro pentru autobiografia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunţat duminică, într-un interviu acordat cotidianului britanic Sunday Times, că a semnat un contract de peste un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru autobiografia sa.

Assange a explicat că această sumă îl va ajuta să se apere împotriva acuzaţiilor de agresiuni sexuale care îi sunt aduse de două femei în Suedia.

"Nu vrea să scriu această carte dar trebuie să o fac", aspus Assange, potrivit căruia "am plătit 200.000 de lire sterline cheltuieli judiciare şi trebuie să mă apăr şi să păstrez WikiLeaks pe linia de plutire".

Australianul a precizat că va primi 800.000 de dolari (600.000 de euro) de la Alfred A. Knopf, editorul său american, şi 325.000 de lire sterline (380.000 de euro) de la Canongate. De altfel, alte contracte ar urma să îi aducă 1,1 milioane de lire sterline.

Arestat la 7 decembrie la Londra, în virtutea unui mandat de arestare european, emis de autorităţile suedeze, Julian Assange a petrecut nouă zile în închisoare. Audierea lui pentru o eventuală extrădare în Suedia va începe la 7 februarie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite