Julian Assange, comparat cu un "terorist hi tech"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vice-preşedintele american a făcut cele mai puternice acuzaţii din rândul oficialilor de la Casa Albă, la adresa fondatorului Wikileaks.

Joe Biden l-a comparat pe australianul Julian Assange cu un "terorist hi-tech", argumentând că scurgerile de informaţii diplomatice au pus în pericol vieţile mai multor oameni şi au pus în dificultate desfăşurarea afacerilor dintre Sua şi alte state.

Criticile aduse lui Assange indică un nivel de iritare care contrastează cu comentariile altor personalităţi de la Casa Albă, care au declarat că scurgerea de informaţii nu a creat pagube importante.

Întrebat dacă administraţia ar putea preveni publicarea altor documente confidenţiale, în contextul în care Assange a avertizat săptămâna trecută că va face alte dezvăluiri, Biden a spus doar că Departamentul de Justiţie se ocupă de acest aspect, fără a oferi mai multe explicaţii.

Departamentul de Justiţie încearcă să găsească în legislaţie un "motiv" pentru a dispune urmărirea penală a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, potrivit The Guardian.

Întrebat dacă ceea ce a făcut Assange poate fi considerat un act criminal, Biden a sugerat că ar fi vorba despre aşa ceva doar dacă s-ar dovedi că fondatorul Wikileaks a încurajat sau l-a ajutat pe Bradley Manning, analist specializat pe informaţii secrete din SUA, el fiind principalul suspect în cazul scurgerilor de informaţii.

"Aş putea spune că este un terorist hi-tech. Tipul ăsta a făcut lucruri care au pus în pericol viaţa oamenilor din diferite părţi ale lumii. El a făcut mai dificil pentru noi să ne derulăm afacerile cu aliaţii şi prietenii noştri", a declarat Joe Biden.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite