Julian Assange rămâne la ambasada Ecuadorului, în ciuda ciuda somaţiei poliţiei britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, nu va da curs somaţiei poliţiei britanice şi nu va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra până când nu va primi răspunsul privind acordarea azilului, a declarat unul dintre avocaţii săi.

Poliţia a cerut ca Assange să se prezinte, vineri, la o secţie de poliţie, primul pas în procesul de extrădare în Suedia, unde ar urma să fie judecat în urma unei acuzaţii privind infracţiuni de natură sexuală.

"Domnul Assange a fost sfătuit să nu dea curs somaţiei poliţiei", a declarat Susan Benn, membră a echipei sale de avocaţi în faţa reporterilor adunaţi în faţa ambasadei. Ea spune că Assange a cerut azil politic în Ecuador şi că "evaluarea cererilor de azil are prioritate asupra cererilor de extrădare".

Ea a spus că fondatorul WikiLeaks va rămâne în interiorul ambasadei până când cererea sa de azil va fi analizată. Julian Assange susţine că acuzaţiile de viol făcute împotriva lui de două femei din Suedia în 2010 au fost manipulate de duşmanii săi şi că extrădarea în Suedia ar fi numai un prim pas dintr-un plan de a fi trimis în Statele Unite, unde face obiectul unei anchete oficiale privind publicarea de documente confidenţiale pe website-ul WikiLeaks.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite